Wat is SaaS

SaaS: de nieuwe manier van werken.

SaaS staat voor Software as a Service.

SaaS-nieuwe-manier-van-werken2Door gebruik te maken van onze online softwareapplicaties in plaats van de standaard manier van software op uw servers en desktop- of notebooksystemen binnen uw pand maakt u gebruik van SaaS.

SaaS is handig, overal toegankelijk, werkt kostenbesparend, is eenvoudig uitbreidbaar en uiterst betaalbaar, kortom: SaaS is de nieuwe manier van werken.

De term ‘SaaS’ is tegenwoordig de door de industrie geprefereerde aanduiding voor wat voorheen applicatiehosting of ASP hosting werd genoemd. Saas bestaat eigenlijk al heel lang. Een door een bedrijf ontwikkelde webapplicatie welke online beschikbaar is gesteld en waar gebruikers wereldwijd op kan worden ingelogd is ook een vorm van SaaS. Telebankieren is daar een goed voorbeeld van.

Wanneer we tegenwoordig echter spreken van SaaS-applicaties, wordt toch gerefereerd aan een complete Office Suite waar diverse gebruikers vanaf verschillende lokaties en middels aparte -eigen- netwerken tegelijkertijd op kunnen inloggen of samen aan een project kunnen werken. Gebruikers betalen doorgaans voor het gebruik van de software, niet voor het bezit er van. Hierdoor wordt direct geprofiteerd wanneer er nieuwe versies voorhanden zijn. Deze worden namelijk automatisch ter beschikking gesteld wanneer deze softwaredienst wordt afgenomen.